Dit is je uitnodiging voor de boekvoorstelling van De Tijd dringt in de Spaanse Gouverneurswoning in Gent
Dit is je uitodiging voor de boekvoorstelling van 'De tijd dringt' in Gent op vrijdag 9 juni
De tijd dringt. Ook in Gent. Hoe gaan we om met de ontzaglijke problemen die de samenleving alsmaar harder treffen? Worstelen we daar niet allemaal mee? 69 groot­ouders schreven er elk een brief over voor het boek De tijd dringt - Brieven van Groot­ouders voor het Klimaat. De Gentse Grootouders vinden dat een goede gelegenheid om een warme avond aan het onderwerp te wijden.
Wat hebben we aan zo'n boek, hoe vertaal je dat in de acties van de Grootouders, wat denken Gentenaars daarvan, kunnen we het tij keren? Ook uit jouw ideeën willen we leren.
Welkom dus op vrijdag 9 juni 2023, vanaf 19.30 uur in de Spaanse Gouverneurswoning. Je zult in goed gezelschap zijn. Mahlu Mertens (theatermaker en literatuur­wetenschapper) zal het onderwerp inleiden en ze zal de gesprekken in goede banen leiden. Paul Verhaeghe (emeritus-hoogleraar UGent, auteur en ambassadeur van GvK) deelt zijn inzichten over hoe dit aansluit bij het onbehagen in onze samenleving. De samenstellers van het boek geven achtergrond bij het initiatief en de aanwezige Gentse ambassadeurs-briefschrijvers vragen we naar hun motivatie. Onder hen Sas Van Rouveroij, Rik Pinxten, Myriam Dumortier, Daniel Billiet. We zullen ook kort toelichten welke projecten de Gentse Grootouders op het getouw willen zetten. En we zijn benieuwd naar wat jij ervan denkt, natuurlijk. Daar maken we tijd voor bij een glaasje.
Je ziet, deze avond wordt meer dan een boekvoorstelling - al kun je je boek natuurlijk laten signeren door de aanwezige auteurs. Het programma kun je in meer detail bekijken in de agenda op de Grootouders-website.
Iedereen is welkom vanaf half acht in de Spaanse Gouverneurswoning, Buitenhof 35, 9000 Gent. Vanaf kwart over negen praten we na bij een drankje.
 
Bie, Els, Guy, Dirk, Marc, Vera, Frans, Guido, Lieve, Benita, Ignace en Pieter.
PS. De avond is gratis. Meld je ons dat je komt? Dat kan op regiogent@grootoudersvoorhetklimaat.be
 
Bekijk het programma
Kom meer te weten over het boek
Mail ons: RegioGent@gvhk.be
vzw Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2650 Mortsel
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online

grootoudersvoorhetklimaat.be