Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Open bestuur GvK Kempen 13 maart 2023 van 19 tot 21 u in Het OC Kasterlee , Binnenpad 2. Iedereen welkom

Beste Kempische Grootouders voor het klimaat,

Verlangt u ook al naar meer warmte en zon?   Volgens het KMI was Januari 2023 een sombere maand met meer neerslag, veel minder zon, maar wel gemiddeld anderhalve graad warmer  dan normaal. Maar soms voelt het zo niet aan hé.   Hopelijk brengt Februari ons wat meer zon.

Mocht dat niet lukken dan nodigen wij u graag uit voor enkele activiteiten die op stapel staan bij de Grootouders voor het Klimaat. 

10 Februari: Regiodag 'Onze afdelingen versterken zich' in Antwerpen

13 Februari Film 'Thank you for the Rain' in Turnhout

21 Februari workshops Klimaatgesprekken in Mol

24 Maart Colloquium 'Burgerlijke Ongehoorzaamheid' in Antwerpen

10 februari 2023  van 10u30 tot 16u  in De Peperfabriek - Antwerpen: Regiodag ‘Onze afdelingen versterken zich' . Elke regio krijgt een half uur om zich voor te stellen, wat we al gedaan hebben, hoe het loopt wat de knelpunten zijn, onze toekomstplannen.   Staat open voor alle leden (ook de minder of niet actieve). Marc  en Ludo gaan er naar toe. Meer info  en inschrijven via https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/events/regiodag/    Hopelijk zien we je daar ?

Film : Thank you for the Rain

We staan er  van 20 u  tot 20u30 met onze stand!

De mondiale raad van Turnhout organiseert een gratis filmvoorstelling 'Thank you for the rain'  op 13 februari om 20u in de Thomas More Turnhout (Blairon).

De film laat zien wat veerkracht in de praktijk betekent. Regisseur Julia Dahr brengt een pakkend en intiem portret van de grote strijd tegen klimaatverandering van een nobele kleine Keniaanse boer.

Graag roepen wij jullie op om deze filmvoorstelling bij te wonen, en misschien achteraf nog wat bij te babbelen met andere Grootouders voor het klimaat.

Vanaf 21 februari zesdelige Workshopreeks Hoe over het klimaat spreken, door vzw Klimaatcontact in Mol

Klimaatverandering is vaak een lastig gespreksonderwerp. Hoe reageer je als iemand zegt: ‘in mijn eentje kan ik het verschil toch niet maken’, ‘het is niet mijn verantwoordelijkheid’ of ‘er zijn nog veel andere, dringende problemen’. In de workshops krijg je concrete en praktische tips om met dergelijke uitspraken om te gaan en te komen tot een écht gesprek waaraan zowel jij als je gesprekspartner gemotiveerd door worden.

Hier meer  info en inschrijven

24 maart 2023 Colloquium  'Burgerlijke ongehoorzaamheid' ism UA in Antwerpen.

van 10 tot 17u,

Locatie
Universiteit Antwerpen Stadscampus Hof van Liere, de Tassiszaal en Dürerzaal, Prinsstraat 13

25€ deelname.

Is burgerlijke ongehoorzaamheid een volgende stap in het klimaatactivisme? En wanneer en op welke manier kunnen organisaties zoals de Grootouders voor het Klimaat al dan niet aansluiten bij acties van burgerlijke ongehoorzaamheid? En hoe verhoudt burgerlijke ongehoorzaamheid tot de andere minder radicale actiemiddelen?

 

 

 

Grootouders voor het klimaat
Koekoekstraat 5, 2460 Kasterlee
Privcacyverklaring

Uitschrijven   |   Pas je inschrijving aan/uitschrijven   |   Bekijk online
Few words summary View online