Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Belgische hoofdonderhandelaar: voorbije en komende klimaattop? – webinar Peter Wittoeck 23 jan

Onze ambassadeur Jan Stel noemde de Klimaattop van vorig jaar in Egypte een flop. Inderdaad de wereldleiders hebben hun ambities niet noemenswaardig aangescherpt. En intussen slaat de klimaatcrisis steeds harder toe.
Eén lichtpunt: er komt een Loss and Damage fonds voor de slachtoffers van de klimaatcrisis. Maar hoe dat zal werken moet nog worden uitgedokterd.
Wat denkt de Belgische hoofdonderhandelaar Peter Wittoeck over de voorbije Top in Sharm-el-Sheikh? En hoe ziet hij het vervolg? Wat denkt hij van oliebaas Sultan Ahmed al-Jaber als voorzitter van de top in november dit jaar in de Verenigde Arabische Republiek? Gelooft hij nog in die grootschalige bijeenkomsten? Hoe ziet hij de Belgische en Europese rol in dat proces?
Peter Wittoeck is Diensthoofd Klimaatverandering bij de Federale Overheidsdienst Gezondheid. Hij volgt al jarenlang de verschillende klimaattoppen.

 
Via onze website inschrijven

Webinar met Peter Wittoeck op maandag 23 januari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 22 januari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Via onze website inschrijven
Stuur deze brief door naar geïnteresseerden in deze webinar

Dit is het nieuwe boek van GvK-ambassadeur Luc Vankrunkelsven. “Oeroude ecosystemen in Brazilië worden aangevallen, volkeren verjaagd, vermoord of vergiftigd. Dit alles vanwege de lucratieve monocultuur van soja richting Europa en China.”

Hier meer over dit boek.
Als je voor minstens 20 € lid wordt, kan je dit boek gratis ontvangen. Je maakt onze werking die niet gesubsidieerd is mogelijk.
Je kan ook kiezen voor:

ABC van het klimaat, Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Een wereld vol verdoken slavernij, eveneens van ambassadeur Luc Vankrunkelsven
Voor 10 € ben je lid zonder boek.
Hier kan je lid worden en eventueel een boek bestellen

 

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online