Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Toekomstboer.in zoekt grond – webinar Lien Vrijders 9 jan

Tussen de feestdagen door graag je aandacht voor de eerste webinar van het nieuwe jaar.
In Vremde wordt momenteel een klimaatboerderij opgericht: Grassroots. Goed nieuws, want goed boeren koelt het klimaat, herstelt het bodemleven, houdt water vast in het landschap, haalt CO2 uit de lucht en voorziet ons van gezonde voeding. De beweging van zo’n regeneratieve boerderijen groeit in Europa en in de rest van de wereld. Steeds meer mensen geloven dat ze door zorg op te nemen voor een concrete plek en te kiezen voor een beroep als regeneratieve boer.in, ze een wezenlijke bijdrage leveren aan de verandering die dringend nodig is. De trend is hoopvol.

Toch is het vandaag helemaal niet evident om een landbouwbedrijf te starten. Eén van de grote struikelblokken in Vlaanderen is toegang tot grond. Ook voor Grassroots was het een lange en bijzonder moeilijke zoektocht en tot op vandaag is de toekomst nog erg onzeker.

 
Via onze website inschrijven

Lien Vrijders, klimaatboerin op Grassroots, vertelt in deze webinar meer over de grondenproblematiek voor (startende) boeren, haar eigen zoektocht samen met De Landgenoten, de kracht van regeneratieve landbouw en hoe het anders kan.

Lien (°1981) is naast boerin ook hoofddocent Agroecologie bij Landwijzer, een vormingsinstelling voor biologische en biodynamische landbouw, Ze was jarenlang vrijwilliger bij De Landgenoten. Een organisatie voor boeren die de steun heeft van onze ambassadeur Vera Dua. Lien is nog steeds vrijwilliger bij Vitale Rassen.
Al deze organisaties zetten zich in voor een duurzame landbouw. Industriële landbouw zorgt, zoals bekend,  voor nogal wat problemen, o.a. voor het klimaat. Maar de landbouw waar Lien voor staat zorgt voor oplossingen.

Webinar met Lien Vrijders op maandag 9 januari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 8 januari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Nog nooit een webinar van GvK gevolgd... Je weet niet goed hoe dat werkt... bel Hugo Van Dienderen: 0495 52 37 69.

Deze webinar (en vorige) vind je achteraf op onze videokanalen: Vimeo (zonder reclame) en YouTube . Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren

 
Via onze website inschrijven
Voor onder de kerstboom

Misschien heb je zelf al het ABC van het Klimaat... Het is ook een geschikt geschenk voor onder de kerstboom voor familie...

Opbrengst voor GvK.

ABC hier bestellen
Een eindejaarscadeau voor je kleinkind?

Dit is een fantasievol verhaal over respect voor de aarde, vriendschap, gevoelens en een zoektocht naar identiteit. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar… en voor grootouders, wegens de vele aanknopingspunten voor gesprek die dit prachtige boek biedt.
Het is geschreven door de succesvolle jeugdauteur én Ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat Linda Van Mieghem.
Linda staat haar auteursvergoedng van 6 € af voor lokale projectjes die de biodiversiteit- en klimaatcrisis tegengaan.
Recent hield een klimaatoma in Turnhout een plantactie met leerlingen van een basisschool. Lees het verslag. De plantjes waren gekocht met de opbrengst van het boek.

 
Hier Saralinde bestellen
Stuur deze brief door naar geïnteresseerden in deze webinar

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online