Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Praten met scholieren over klimaat, iets voor jou?




Als je graag luistert en praat met scholieren van de eerste graad (12-14-jarigen), dan is de Wereldmeerdaagse iets voor jou. Voor het eerst zullen Grootouders voor het klimaat een stand bemensen op deze activiteit. En daarvoor zoeken we vrijwilligers.

De voorbereidingsploeg heeft een scenario opgesteld dat je op voorhand krijgt.
Er zijn drie etappes van telkens drie minuten.
1. De scholieren bekijken een filmpje ivm klimaat.
2. Je gaat daarover in gesprek met een klein groepje.
3. De leerlingen gaan in een stemhokje en kruisen hun persoonlijk engagement voor een beter klimaat aan.
Voor die drie fasen heb je dus negen minuten. Dan schuiven de jongeren door met hun groepje naar een volgende stand over een ander maatschappelijk probleem zoals daklozen, armoede, vluchtelingen...
Die Klimaatstand van de Grootouders is onderdeel van de  "Wereldmarkt". Dat wordt allemaal heel aantrekkelijk voorgesteld. De klemtoon ligt op beleving meer dan op kennis.

Voor corona heeft de Wereldmeerdaagse verschillende succesvolle edities gekend. Er wordt zo'n meerdaagse georganiseerd in Brasschaat en in Mechelen. Samen bereikten die zo maar eventjes 11.000 scholieren uit de wijde omgeving. Met de GvK zijn we blij dat we uitgenodigd zijn hieraan mee te werken. Deze brief gaat naar onze abonnees in de ruime omgeving van Brasschaat.

Alle standen op de wereldmarkt worden gehouden door vrijwilligers. ook voor de Klimaatstand van de GvK zoeken we dus dringend naar mensen die één of meer halve dagen met het vermelde scenario werken met de kleine groepjes leerlingen die zich aanmelden.

Je krijgt een goed idee hoe één en ander in zijn werk gaat door dit filmpje over de Wereldmeerdaagse van 2015 te bekijken.

Wellicht heb je hier heel wat vragen bij. Onze contactpersonen zullen samen met iemand van de centrale organisatie een voorbereiding plannen in de Peperfabriek, Antwerpen. Daarvoor zullen ze een Doodle sturen naar alle ingeschreven om de meest geschikte datum te vinden. Op die vergadering wordt de hele Wereldmeerdaagse én het scenario voor de stand van de GvK toegelicht.

De Wereldmeerdaagse in Brasschaat vindt plaats in de periode 30 januari tot 14 februari 2023 Op het inschrijfformulier kan je invullen welke halve dag of dagen voor jou geschikt zijn. Komen de dagen van de Wereldmeerdaagse in Mechelen 27/02 tot 08/03 beter uit, klik dan hier.

 
Schrijf je in op de website onderaan het bericht
Nog geen lid van de GvK?

GvK Antwerpen steunt actiegroepen uit onze regio die zich inzetten voor het behoud van de open ruimte.
Samen met gelijkgezinde groepen zetten we ons in voor beter openbaar vervoer en meer plaats voor de fietser en voetganger in onze woonkernen.
Meewerken? Geef een reply op deze Flash.
En voor minstens 20 €, kun je lid worden. Je maakt onze werking die niet gesubsidieerd is mogelijk. En je krijgt er  gratis een interessant boek in verband met klimaat bij. Je kan kiezen tussen:

ABC van het klimaat, Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Een wereld vol verdoken slavernij, ambassadeur Luc Vankrunkelsven
De kikker die zich niet laat koken, ambassadeur Luc Vankrunkelsven
Voor 10 € ben je lid zonder boek.
Hier kan je lid worden en eventueel een boek bestellen.

 

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online