Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Versterk je ons communicatieteam? Welkom in Peperfabriek 9 december

Het communicatieteam van de Grootouders voor het Klimaat heeft onze jonge vereniging door de moeilijke Corona-periode geloodst. We zijn fier op die twaalf vrijwilligers die veel tijd en deskundigheid in onze communicatiekanalen hebben gestoken. Met die communicatie willen we het draagvlak voor een ambitieus én rechtvaardig klimaatbeleid versterken.

  • We hebben een Nieuwsbrief met meer dan 3000 abonnees. Wekelijks vertelt die over onze activiteiten en die van onze klimaatpartners. Je leest er interessant nieuws over de strijd tegen de klimaatcrisis die onze kleinkinderen belaagt. Doordat de jongste tijd onze regionale afdelingen steeds actiever worden, sturen zij ook regionale Nieuwsbrieven uit. Flashberichten worden gebruikt voor konrete eigen acties, webinars... De laatste brieven kan je hier lezen.
  • Elke dag plaatst een vrijwilliger een drietal berichten op onze Facebookpagina. We mogen ons verheugen in meer dan 10.000 volgers. heus niet slecht voor een club van ouderen.
  • De website van de Grootouders is dé referentie voor nieuws, acties, opinies, informatie en ideeën die leven in de beweging. Elke week zijn er nieuwe berichten, op drukke momenten zelfs dagelijks.
  • GvK beschikt over een Youtube-kanaal waarop onder meer alle GvK-webinars worden geplaatst. Verder bevat het kanaal filmpjes van diverse activiteiten van de Grootouders en van derden altijd in verband met klimaat.
  • Ook bij Vimeo heeft Gvk heeft een account. Daar kan je ons eigen materiaal reclamevrij in hoge kwaliteit bekijken Bijvoorbeeld de campagnefilm voor ‘Onze spaarcenten voor hun toekomst.
  • Twitter wordt weinig door 55-plussers gebruikt, maar is een bijzonder goede bron van informatie. Met onze tweets verwijzen we dikwijls naar onze website-artikelen of naar ons youtube- of vimeokanaal.

Na drie jaar hard werken raken sommige vrijwilligers vermoeid of willen ze een nieuwe uitdaging, dikwijls binnen GvK aangaan. Bijvoorbeeld mee hun schouders zetten onder een regionale afdeling. We hebben er nu in Antwerpen, Brugge, Gent, de Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant. Maar we willen er meer.
We zien ook nog heel wat mogelijkheden om onze communicatie nog te versterken/te verbeteren. Maar daarvoor hebben we meer vrijwilligers nodig. We hebben vooral behoefte aan extra mensen voor de Nieuwsbrief, facebook en de website.

Heb je interesse in één of andere vorm van communicatie dan is deze vrijdag 9 december iets voor jou. Je verneemt meer over onze verschillende kanalen en hoe we daaraan werken. Zo kan je nagaan of er iets in zit dat aan jouw interesses beantwoordt.
Als je twijfelt of dit wel iets is voor jou, kan je bellen naar Hugo Van Dienderen 0495 52 37 69.

In de Peperfabriek kan je genieten van een lekkere vegetarische lunch voor 8 €.

Wil je je grondig voorbereiden en onze communicatie beter leren kennen, dan kan je ons jaarverslag 2021 bestuderen. Daar vind je heel wat gegevens in Hoofdstuk 6.

Via de website inschrijven aub

 

Hier inschrijven
Nog geen lid van de GvK?

GvK Antwerpen steunt actiegroepen uit onze regio die zich inzetten voor het behoud van de open ruimte.
Samen met gelijkgezinde groepen zetten we ons in voor beter openbaar vervoer en meer plaats voor de fietser en voetganger in onze woonkernen.
Meewerken? Geef een reply op deze Flash.
En voor minstens 20 €, kun je lid worden. Je maakt onze werking die niet gesubsidieerd is mogelijk. En je krijgt er  gratis een interessant boek in verband met klimaat bij. Je kan kiezen tussen:

ABC van het klimaat, Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Een wereld vol verdoken slavernij, ambassadeur Luc Vankrunkelsven
De kikker die zich niet laat koken, ambassadeur Luc Vankrunkelsven
Voor 10 € ben je lid zonder boek.
Hier kan je lid worden en eventueel een boek bestellen.

 

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online