Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen
Brengt Egyptische Klimaattop eindelijk rechtvaardig klimaatbeleid? webinar Peter Wittouck

De 27e editie van de zogenoemde “Conference of the Parties”, kortweg COP vindt plaats in de Egyptische badplaats Sharm El-Sheikh. Volgens de Egyptische minister van Klimaat Yasmine Fouad moet dit “echt een Afrikaanse COP” worden. De financiering van het tegengaan van klimaatverandering moet er een belangrijk thema zijn. Dat is een zaak van klimaatrechtvaardigheid: de mensen in het Zuiden die het minst hebben bijgedragen tot de klimaatcrisis dragen er nu al volop de zwaarste gevolgen van.
Pakistan is bijvoorbeeld getroffen door de zwaarste overstromingen uit zijn geschiedenis als gevolg van extreem zware moessonregens. Ruim een derde deel van het land staat blank en er zijn al 1.208 mensen omgekomen. Meer over die ramp.

Schrijf in op webinar Peter

De oorlog in Oekraïne en de torenhoge energieprijzen slorpen alle aandacht op. Vraag is of die context een extra aansporing zal zijn om ambitieus in te zetten op duurzame energie. Daardoor bouwen we onze afhankelijkheid van fossiele energie én van bedenkelijke regimes af. Vraag is of de landen en mensen in het Zuiden de middelen zullen krijgen om zich aan te passen aan de klimaatcrisis die zij niet hebben veroorzaakt.
We leggen die vragen voor aan Peter Wittoeck, leider van de Belgische delegatie.

Schrijf in op Webinar Peter

Peter volgt de klimaatonderhandelingen al sinds 2003.
Hij is Diensthoofd Klimaatverandering bij de Federale Overheidsdienst Gezondheid.
Zelf is hij zeer bekommerd om de klimaatcrisis. Ziet hij lichtpunten?

Webinar met Peter Wittoeck op maandag 26 september: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 25 september de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Schrijf in op webinar Peter

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online