Cultuurprijs voor Grootouders voor het klimaat

De Grootouders (GvK) hebben de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de categorie sociaal-cultureel volwassenenwerk gewonnen. Ambassadrice Kathy Lindekens met de trofee. 
Uit de GvKpersmededeling:
"Het doet deugd, zeggen de Grootouders, dat de Vlaamse Gemeenschap ons activisme via deze prijs waardeert, en dat zal ons sterken om kritisch en alert te blijven. Samen met andere beleidsniveaus schiet de Vlaamse regering schromelijk te kort in haar zorgplicht, met name voor de komende generaties...
De toekenning van deze Ultima is voor de Grootouders een stimulans om met nog meer enthousiasme en verbetenheid door te gaan."

Lees de volledige persmededeling.

Uit het verslag van de jury:
"Een andere troef die volgens de jury mee aan de basis ligt van het succes van de beweging is de sterke aandacht voor intergenerationele samenwerking. Grootouders voor het Klimaat gaf een krachtig signaal dat het klimaatthema niet enkel de jongeren aangaat, maar dat het een thema is dat alle generaties aanbelangt.
Lees het volledige juryverslag.

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden
Biodiversiteit, klimaat en een Landschapspark – GvK-webinar Ignace Schops 16 mei
Hier inschrijven

Natuur kan een grote rol spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Maar de biodiversiteit is er volgens wetenschappers nog erger aan toe dan het klimaat.
Ignace Schops verwacht veel van de BiodiversiteitTop in China die omwille van corona alweer is uitgesteld tot later dit jaar.
Ignace is de dynamische bezieler van het
Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg, ons enige Nationaal Park. Daarvoor kreeg hij verschillende nationale én internationale onderscheidingen.
Ignace is een van de initiatiefnemers van de Klimaatzaak die we met de Grootouders voor het klimaat volop steunen.

Ignace Schops geeft zijn webinar op maandag 16 mei: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven
Inspiratiedag GvK 30 mei Vlaams Parlement Brussel

Al 84 mensen gaan de koppen bij elkaar steken om onze beweging nog sterker te maken.
ben jij daar al bij?
Bekijk hier het volledig programma.

Hier inschrijven

Nog geen lid van de GvK?

Ben je als lezer van deze Nieuwsbrief nog geen lid van GvK? Als je dat wordt voor minstens 20 €, kun je daar gratis een interessant boek in verband met klimaat bij krijgen. En je steunt onze werking financieel.
Voortaan kan je ook kiezen voor een boek van ambassadeur Luc Vankrunkelsven. Luc zet zich heel erg in voor de Amazone en de Cerrado in Brazilië. Voor velen de longen van de wereld.

 

In Een wereld vol verdoken slavernij schrijft Luc dat niet alleen de natuur veel geweld wordt aangedaan, maar ook de mensen die er leven. Via zijn ontmoetingen schetst Luc vele menselijke drama's die zich in de cerrado afspelen, een van de armste regio's van het land. Op onze website meer over dit boek, o.a. een gefilmd interview met Luc.

De kikker die zich niet laat koken is voor Luc een metafoor voor de mens, die zich niet laat doen maar tijdig uit het water springt om te overleven. In dit boek kaart Luc de wantoestanden aan die voortkomen uit de grootschalige landbouw en het internationale handelssysteem. Al tweeëntwintig maal reisde Luc door Brazilië. Hij brengt in dagboekvorm verhalen van onmacht maar ook van gezamenlijk verzet.
Ook over dit boek meer op onze website.

 

Je kan ook zoals vroeger kiezen voor het ABC van het klimaat. Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Heel wat grootouders hebben het ABC al. Sommigen gaven het aan hun kinderen of grotere kleinkinderen... Als je het als geschenk geeft, is dat meteen de gelegenheid voor een gesprek over het probleem dat volgens ons nog ernstiger is dan de coronacrisis.
Als je het boek nog niet zou kennen... is er de website.

Hier kan je lid worden en een boek bestellen.

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online