Landschapsparken, een zegen voor biodiversiteit en klimaat – GvK-webinar Ignace Schops

Het Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg, is het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, …. In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.
Het Nationaal Park is er enerzijds ter bescherming van de natuur, en anderzijds ter recreatie van de mens. Zo vinden wandelaars hun gading op de 440km aan wandelpaden, fietsers vermaken zich op het fietsroutenetwerk, mountainbikers hebben 200km onverharde paden ter beschikking, en ruiters genieten van een uitgebreid ruiternetwerk. Voor ieder wat wil(d)s!
Het enorme natuurgebied heeft 9 toegangspoorten. Dit zijn plekken aan de rand van het Nationaal Park met alle nodige faciliteiten zoals een ruime parking, infoborden, horeca, toiletten, enzoverder

Hier inschrijven

Ignace Schops is de dynamische bezieler van dat Park. Daarvoor kreeg hij verschillende nationale én internationale onderscheidingen. Hij is een grote verbinder: natuur met natuur, mensen met natuur, economie met natuur en beleid met natuur. Omdat hij bewijst dat een verstandige omgang met natuur ook economisch rendabel kan zijn heeft hij een goede toegang tot ondernemers en politici.
Natuur kan een grote rol spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Maar de overheid is veel te laks. Daarom is Ignace een van de initiatiefnemers van de Klimaatzaak die we met de Grootouders voor het klimaat volop steunen.
Veel wetenschappers stellen dat de biodiversiteitscrisis de mensheid nog meer bedreigt dan de ontwrichting van het klimaat. Daarom verwacht Ignace heel wat van de BiodiversiteitTop in China die omwille van corona alweer is uitgesteld tot later dit jaar.

Ignace Schops geeft zijn webinar op maandag 16 mei: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven
Stuur deze brief door naar geïnteresseerden

GvK-webinars op YouTube

Heb je een webinar van GvK gemist? Op onze website vind je onder agenda onze voorbije webinars. Wel een beetje naar beneden scrollen. Kies er één uit en bovenaan vind je een link naar die webinar op ons YouTubekanaal. Als je daarop klikt, kom je op de film. Op ons kanaal vind je ook nog heel wat ander materiaal. Een selectie:

 

Wat moet de Biodiversiteitstop doen? Koen Stuyck

Voedselbossen  Trees De Bruyne

Vervoersarmoede Eva Van Eenoo
Met circulaire economie uit klimaatcrisis? Tycho Van Hauwaert
Onze spaarcenten, hun toekomst Frans De Clercq
Redt kernenergie het klimaat? Gilbert Eggermont

Je kan doen zoals 151 anderen voor je: je abonneren op ons GvK kanaal op YouTube. Dan vind je gemakkelijker onze nieuwe (en oudere) bijdragen...

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden

Nog geen lid van de GvK?

Ben je als lezer van deze Nieuwsbrief nog geen lid van GvK? Als je dat wordt voor minstens 20 €, kun je daar gratis een interessant boek in verband met klimaat bij krijgen.
Voortaan kan je ook kiezen voor een boek van ambassadeur Luc Vankrunkelsven. Luc zet zich heel erg in voor de Amazone en de Cerrado in Brazilië. Voor velen de longen van de wereld.

 

In Een wereld vol verdoken slavernij schrijft Luc dat niet alleen de natuur veel geweld wordt aangedaan, maar ook de mensen die er leven. Via zijn ontmoetingen schetst Luc vele menselijke drama's die zich in de cerrado afspelen, een van de armste regio's van het land. Op onze website meer over dit boek, o.a. een gefilmd interview met Luc.

De kikker die zich niet laat koken is voor Luc een metafoor voor de mens, die zich niet laat doen maar tijdig uit het water springt om te overleven. In dit boek kaart Luc de wantoestanden aan die voortkomen uit de grootschalige landbouw en het internationale handelssysteem. Al tweeëntwintig maal reisde Luc door Brazilië. Hij brengt in dagboekvorm verhalen van onmacht maar ook van gezamenlijk verzet.
Ook over dit boek meer op onze website.

 

Je kan ook zoals vroeger kiezen voor het ABC van het klimaat. Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Heel wat grootouders hebben het ABC al. Sommigen gaven het aan hun kinderen of grotere kleinkinderen... Als je het als geschenk geeft, is dat meteen de gelegenheid voor een gesprek over het probleem dat volgens ons nog ernstiger is dan de coronacrisis.
Als je het boek nog niet zou kennen... is er de website.

Hier kan je lid worden en een boek bestellen.

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online