Nieuwsflash Grootouders voor het Klimaat (GvK) - 1 januari 2022

Beste klimaatgrootouder,

Het is intussen een traditie: met Nieuwjaar schrijft een GvK-ambassadeur een omgekeerde nieuwjaarsbrief. Het zijn in deze brief niet de kleinkinderen die met wensen en beloftes komen voor hun (groot)ouders, maar de grootouders voor hen. 

Op 1 januari 2020 schreef jeugdschrijver Marc De Bel met zijn “liefste kleinkoters” de eerste omgekeerde nieuwjaarsbrief. Een jaar later, op 1 januari 2021, was het de beurt aan jeugdauteur en ambassadeur Linda Van Mieghem om "de dingen eens op hun kop te zetten" met haar omgekeerde nieuwjaarsbrief.

Dit jaar schrijft en leest acteur Warre Borgmans de omgekeerde nieuw­jaars­brief. Hij richt zich tot de "jonge mensen van de toekomst", de "toekomst-volwassenen", zoals hij ze noemt. Zijn boodschap is er een van bewondering en ver­trouwen in de jeugd, die "niet bij de pakken blijven zitten", ondanks de vele problemen die op hen afkomen.

Je kan hier mee van de brief van Warre genieten of die bekijken door rechtstreeks naar onze website (www.grootoudersvoorhetklimaat.be) te gaan.

De Grootouders voor het Klimaat wensen jullie allen een voorspoedig 2022 toe. Als GvK wacht ons weerom een scharnierjaar. We beloven jullie hard ons best te blijven doen voor een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

Tot volgende week !

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online