[logo] Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen

        Nieuwsflash 

ZIN IN ACTIE? ZIN IN ACTIE? ZIN IN ACTIE?

Voor U uitgekozen, bestudeerd en aanbevolen door uw GvK regio Antwerpen!

1.Wil u een petitie tekenen?

Twee inwoners van de Keer waren op onze zoomvergadering van 2 december aanwezig met een mooie presentatie en snoeiharde feiten.

Red De Keer – een actiegroep die ijvert voor het behoud van 300 ha mooie open ruimte, akkers en weiland, nat gebied bovendien, gesitueerd nabij Ranst en Wommelgem tussen het Albertkanaal en de E313. Het is een gebied waar de Vlaamse regering en de haven van Antwerpen sinds 2004 hun oog op hebben laten vallen, dat plan dan jaren in de schuif lieten omdat er oa problemen waren qua mobiliteit, maar dat de Vlareg nu weer bovengehaald heeft oa door de mogelijkheden die de Oosterweelverbinding schept en de nood aan uitbreiding van de haven – als proxi-haven.

Vanwege het belang van open ruimte, de blue deal, de betonstop, het stikstofprobleem, klimaat … gaat Gvk Antwerpen de actiegroep Red de Keer steunen.

 

De vraag van Peter Jochems en Nick Hannes: teken de petitie, schrijf je in voor hun Nieuwsbrief, deel dat met vrienden, familie enz… zodat de actie ruimere bekendheid krijgt. Vergroot het netwerk!

Wil u mee actie voeren? Of de presentatie over de Keer van Nick bekijken?

https://youtu.be/0z0LOMD1Hwk

https://reddekeer.wixsite.com

Doorklikken naar Blikvanger en daar klikken op petitie.

 

2. Wil u meer doen? Teken dan een petitie, stuur  bezwaarschrift in voor het behoud van de Boomse kleiputten

Het gebied tussen Terhagen, Boom en Reet. Ooit werd er klei ontgonnen Daarna werden er delen gebruikt als stort. Maar de natuur is sterk en riet, bos, paddenstoelen, buizerd en dikkopjes veroverden het terug. Een stuk groen om te gaan wandelen, om de hond uit te laten, te vissen, waar kinderen verstoppertje spelen in het bos…

En wat plant de Provincie Antwerpen met een schaars stukje groen tussen E 19 en A 12? Dat alles bedelven onder 20 meter grond van de Oosterweelwerf… (facebook: Red-onze-kleiputten)wat plant de Provincie Antwerpen met een schaars stukje Het gebied rond en op de putten van Terhagen beslaat een oppervlakte van 86 ha. Daar  zal 50 ha bos van 30 jaar gekapt worden. Er onder zit een asbeststort 4,5 ha   (ja dat moet gesaneerd worden) en een huisvuilstort (4,5 ha sanering is niet nodig). Er zal dus in hoofdzaak bos gekapt worden om de storting van Oosterweelgrond mogelijk te maken! Daarvoor zal een kade aangelegd worden om die gronden via het water aan te voeren. Dat zou 10 tot 15 jaar duren. Daarna komt er een golfterrein en recreatieterreinen.

Dat is uiteraard, gelet op de herkomst van de grond, onaanvaardbaar. Dit gebied is een groene long tussen A 12 en E 19, op 15 km van de Antwerpse haven die enorm veel CO² opneem. Het kappen van de bossen zal de biodiversiteit verstoren. Daar waar dit gebied nu een grote waterbuffer is, zullen bij weghalen van de bomen en ophoging van de gronden de aangren-zende gebieden meer wateroverlast krijgen.

U kan als protest een petitie ondertekenen https://www.redonzekleiputten.be doorklikken op petitie tekenen.

Of een bezwaarschrift indienen voor 24 december 2021!

https://form.jotform.com/ROK_vzw/bezwaar-omv–2021027860- u kan het voorgestelde model volgen.

 

Tot slot: actieve groeten van het regioteam GvK Antwerpen.

We wensen U een mooi en gezond Kerstmis en Eindejaar toe!

Grootouders voor het klimaat Denk aan de kleinkinderen

Grootouders voor het klimaat
antwerpen@gvk.be
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online
[logo] Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen