Nieuwsflash GVK Kempen  Klimaatactiveer een deeltje van  je spaargeld

Beste klimaatgrootouder,

Er is de laatste tijd veel in de media verschenen over het “klimaat”.
De beslissingen die genomen zijn tijdens de COP26 in Glasgow, zullen zeker bijdragen aan de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs, maar ze zijn ruim onvoldoende.

Ook heeft de Vlaamse Regering haar klimaatplan op de valreep voorgesteld. Maar ook hier kunnen we spreken van een weinig ambitieus plan.

Maar dat belet ons niet om zelf ambitieus te zijn.  GvK Kempen roept je dan ook op om een deeltje van  je  spaarcenten  te 'klimaatactiveren'. Dat kan en nog wel in eigen streek ook via de energiecoöperatieve Campina Energie!

Campina Energieie is  wél ambitieus! Zij willen zo veel als mogelijk investeren in hernieuwbare energie projecten om zo op lange termijn de Kempen fossielvrij te maken. In 2022  leggen we op 6 locaties 1100 zonnepanelen  (414 kwp). Er komen 6 windmolens bij waarin Campina  mee participeert (Olmen Elicio - Turnhout Yepp en Signify met Eneco en Wienerberger Beerse - samen 18 MW - verbruik  van 10.800 gezinnen).

Koken kost echter geld. Voor de investeringen in deze projecten is Campina op zoek naar 4000 nieuwe aandelen, van elk 250€.

Als grootouder voor het klimaat kan jij daar bij helpen.

In de eerste plaats door een of meerdere aandelen te kopen.  Meer informatie hierover kan je vinden  op  de website van Campina Energie.

Ben je overtuigd?   Klik dan hier om  je investering  voor het klimaat en je kleinkinderen  vast te leggen.  Investeren  in de toekomst van je kleinkind(eren) en geef hen onder de kerstboom een aandeel cadeau. Zo  geef je hen eeneen concreet bewijs van  jouw engagement voor het klimaat!

Past het nu niet om te investeren of kan je geen centen vrij maken hiervoor? Geen nood, in de lente komt er een nieuwe campagne!

In ieder geval kan je Campina Energie ambassadeur worden door zoveel mogelijk kennissen, vrienden en familie te informeren over Campina Energie en de zoektocht naar fondsen om hun projecten waar te maken.

Dat kan je doen door deze nieuwsbrief naar hen te  versturen.

Voor wie meer informatie uit eerste hand wil: Campina Energie laat de klimaatexperts aan het woord.

Dit najaar organiseren ze twee gratis lezingen waar we jullie graag op uitnodigen.

Op donderdag 25 november  om 19u30 geeft Piet Colruyt, ambassadeur van de Klimaatzaak, een lezing in de Kapel (Wolstraat 27) in Herentals.
Aan de hand van zijn persoonlijke zoektocht legt hij die avond uit wat “sociaal ondernemen” is.

Op dinsdag 7 december  om 19u30 geeft Serge De Gheldere, coördinator van de Klimaatzaak, een lezing in de Madelon (Zwarte Ruiter, Zegeplein 12) in Turnhout. Die avond zal hij ons vertellen waarom duurzaamheid vandaag de dag op de agenda van elke bedrijfsleider en beleidsmaker zou moeten staan.

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online