Dag Grootouders uit de Antwerpse regio

 

 

In  Coronastilte waren enkele grootouders uit het Antwerpse sinds december 2020 toch actief. .

·         In december 2020 hebben we actie gevoerd tegen de geplande hervormingen van de Lijn, een oproep tot niet ondertekening van die plannen, een petitie voor het behoud van tram 7 en openbaar vervoer.  

Leuke video’s met Warre Borgmans, Janine Bischops en Anuna De Wever. Samen met de actievoerders van “Red tram 7” haalden we een succes, de hervormingsplannen werden tot onbepaalde datum uitgesteld. En heel wat Vlaamse verkeersspecialisten volgden in februari onze webinars over De Lijn en over Vervoersarmoede.

 

·         We gaven de actievoerders van Zevenhuizen klimatologische argumenten om hun bezwaar tegen geplande nieuwbouw in overstromingsgebied in Lint nog sterker te formuleren. De procedure loopt nog. Ook wij tekenden bezwaar aan.

 

·         We ondertekenden mee de petities tegen de bouw van een nautisch centrum in de Hobokense Polder, tegen het verlenen van een eeuwigdurende vergunning aan de luchthaven van Deurne. Daarvoor dienden we  ook een bezwaarschrift in.

Openbaar vervoer en behoud van open ruimte zijn de grote thema’s waarvoor we ons willen blijven inzetten.

Nu is het tijd om de Antwerpse regionale werking breder bekend te maken.

Jammer genoeg staat de Coronatoestand ons niet toe dit te doen met een groots opgezette manifestatie, zoals dat in andere regio’s wel gebeurd is. We moeten het dus houden  bij een zoomvergadering op donderdag 2 december van 20.00 u tot 22.00 u.

We hopen dat toch zoveel mogelijk leden van de GvK uit de Antwerpse regio hun belangstelling willen tonen en zich zullen inschrijven. We verwachten daarom echt niet van iedereen een spetterende actieve medewerking en deelname. Maar wees erbij, wees nieuwsgierig, je mening is welkom op onze volgende vergadering, laat ons bloeien en groeien en besef:  ook daarvoor hebben we jullie ondersteuning nodig!

Als je wil deelnemen, stuur dan een mailtje naar klim.jm@outlook.com.

Je krijgt vervolgens op donderdagochtend 2 december de verwijzing naar de zoomlink.

 

Agenda zoomvergadering 2/12/2021

1.     De COP 26  in Glasgow

·        We geven het woord eerst aan de onverschrokken Grootouder - wandelaars uit het Antwerpse over de tocht, de contacten onderweg en de indrukken in Glasgow zelf.

·        Ook de ervaringen van de jongeren in Glasgow komen aan bod.

 

2.     Jongeren en grootouders in het Antwerpse

·        Met wederzijdse vragen: wie zijn jullie? Hoe kunnen we elkaar helpen? Wat verwachten we van elkaar? Wat zijn de plannen?

 

3.     Een nieuw werkthema: De Keer moet behouden blijven!

De Keer is een groot agrarisch gebied tussen Wommelgem en de verkeerswisselaar in Ranst,  ten Oosten van Antwerpen. Het is ook een mooie groene open ruimte, zoals minister Demir die bij voorkeur wil beschermen. Heel vochtig ook, getuige de populieren. Perfect passend in het kader van Zemirs Blue Deal.

Neen dus. Al dertig jaar hangt het spook van industrialisatie boven het hoofd van de inwoners. Opslag en omslag van giftig afval van o.a. Sevesobedrijven, over een oppervlakte van 200 ha. Plus aanleg van extra-rijstroken op de autostrade,  omdat die giftige lading niet via de dorpskernen mag aangevoerd worden.

Alles wat u hierover wil weten wordt u uit de doeken gedaan door de trekker van de actiegroep “Red de Keer”,  met een powerpointpresentatie speciaal voor ons gemaakt door Kerenaar Nick Hannes, prijswinnend fotograaf.

 

En daarna gaan we brainstormen over mogelijke acties voor De Keer!

 

Tot dan,

 

In naam van de kern: Lieve Van Damme

Grootouders voor het klimaat Denk aan de kleinkinderen

Grootouders voor het klimaat
antwerpen@gvk.be
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online