Volg onze stappers van Edinburgh naar de Klimaattop in Glasgow

Onze 20 klimaatstappers voeren actie in het King’s Crossstation in Londen. Ze ontplooien hun spandoek en zingen het klimaat­lied: “We need to build a better future. And we need to start right now.” 
Dinsdag 26 okt begint de voettocht van Edinburgh naar Glasgow; vier dagen elke dag 25 km.

Lees over het vertrek zondag in Brussel. Elke dag krijg je verslag op de website
Ook op onze Facebookpagina kun je hun belevenissen volgen.
Het is de Dringende Oproep van de Grootouders, mede ondertekend o.a. door de Vlaamse Ouderenraad en de Gezinsbond, die hen drijft.

Naar meer plantaardig voedsel - webinar met Heleen De Smet

Tijd voor de eiwittransitie!
In dit webinar gaan we dieper in op wat de eiwittransitie precies is en waarom die shift naar een meer plantaardig voedselpatroon zo belangrijk is. We zoomen in op de belangrijkste uitdagingen die ons voedselsysteem kenmerkt, en hebben hierbij bijzondere aandacht voor de Vlaamse situatie. Zorgt een dalende vleesconsumptie voor een dalende productie in Vlaanderen? Kan een circulair voedingssysteem een antwoord bieden? We exploreren oplossingsrichtingen en leggen de link tussen ons voedselsysteem en diverse andere uitdagingen die onze samenleving kenmerkt.

Heleen De Smet, beleidsmedewerker Voeding en Landbouw  bij de Bond Beter Leefmilieu geeft deze webinar. Heleen is gepassioneerd door wat er op uw bord ligt, maar ook door de vraag hoe we onze voeding weer in balans krijgen met het leefmilieu. Zo trekt ze aan de kar van de eiwittransitie, richting meer plantaardig voedsel en pleit ze voor duurzame productieprocessen in de landbouw.

Op de website van de Bond Beter Leefmilieu vind je verschillende artikels van Heleen; interessant om je voor te bereiden.

Webinar met Heleen De Smet op maandag 15 november: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven 

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 14 november de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Enkele dagen na 15 november vind je de webinar van Heleen (en alle vorige) op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Wat na Glasgow?
webinar met Dirk Vansintjan

Onze afgevaardigden stappen van Edinburgh naar Glasgow… Daar    wereldleiders van 31 oktober tot 12 november.
Hebben ze de verzuchtingen van zoveel mensen in het Noorden en het Zuiden gehoord? Bieden zij een leefbare toekomst aan onze kinderen en kleinkinderen? Dat vragen we aan Dirk Vansintjan, ambassadeur GvK én voorzitter van de Europese federatie van energiecoöperaties. In die hoedanigheid heeft hij geregeld contact met de Europese instanties. Hij volgt de hele conferentie.

Webinar met Dirk Vansintjan op maandag 22 november: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 21 november de link.

Dirk is één van de stichters van de grootste energiecoöperatie van Vlaanderen, Ecopower. Zijn webinar over Ecopower kan je hier bekijken.

Aanbeveling voor ABC

Als je voor minstens 20 € betalend lid wordt van de Grootouders voor het Klimaat, krijg je het ABC boek  er gratis bij..Regel dit via de website. 
Dank aan de velen die dat al 
deden... Zo geraken we aan middelen om stevig actie te voeren voor de toekomst van alle kleinkinderen. 

Grootouders voor het Klimaat op internet:

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online