Grootouders present op Klimaatbetoging

De Grootouders verzamelen liefst in hun witte hesjes vanaf 12.15 u. af voor EXKI (Simon Bolivarlaan), bij het buitenkomen aan de voorzijde van het Noordstation.

Rond 12.45u verplaatsen wij ons via de Vooruitgangstraat (uitgang Zuid - Rogier)  naar het Rogierplein en de Kruidtuinlaan.

Iets hoger, aan de Financietoren (hoek Pachecolaan) nemen wij plaats en ontvouwen onze letters

“Alleen mensen kunnen het tij keren”. We staan er samen met Grandparents pour le Climat en de jonge moeders met baby van “feeding Hope". er is ook muzikale animatie. 

Zo staan we voor het begin van de klimaatmars om de deelnemers toe te juichen en ondersteunen.
Officieel start de manifestatie om 13 u.

De mars wordt geopend met de banner: "How many more victims before we act?" + vertegenwoordigers van de Klimaatcoalitie, slachtoffers van de overstromingen in België en vrouwen van Sarayaku (amazonegebed - Ecuador).

Iets later schuiven wij als groep in de betoging, met een aantal ambassadeurs achter onze banner: 

“Een leefbare wereld voor onze kleinkinderen”.

De tocht loopt via de kleine ring en de Wetstraat via het Schumanplein naar het Jubelpark. Onderweg zijn er checkpoints om te sensibiliseren rond diverse klimaatthema's: armoede, internationale solidariteit, vrede, cultuur, … en ook tal van koren, muzikanten en artiesten .
EIND EVENEMENT IN HET JUBELPARK
Bij aankomst in het Jubelpark zijn  er een hele waaier aan infostands, eet- en drinkstands en ook toiletten voorzien. Kom zeker langs bij de stand van de Grootouders. Je kan daar een praatje slaan, flyers krijgen, het ABC van het klimaat aanschaffen en lid worden, de Dwaalwereld van Saralinde of een hesje aankopen... 
Er wordt gespeecht door de Klimaatcoalitie, slachtoffers van de overstromingen in België en de vrouwen van Sarayaku, afgewisseld met muziek. 
Het evenement eindigt om 18u.
CORONAMAATREGELEN
De mondmaskerplicht en de afstandsregels blijven van kracht voor betogingen in Brussel. Er is geen Covid Safe Ticket vereist. In het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) blijven de gezondheidsmaatregelen ook gelden.
OPENBAAR VERVOER
Er wordt veel volk verwacht. Kom daarom een trein vroeger. tijd om mekaar weer te ontmoeten na zovele maanden corona.
De NMBS biedt het Weekendticket aan, dat reizen mogelijk maakt met een korting van 50% op het standaardtarief. Voor 65-plussers is het seniorenticket meestal voordeliger.
Om de verplaatsingen op 10 oktober te vergemakkelijken, zal het MIVB-net gratis zijn tussen 12 en 19 uur! De toegangspoortjes in de metro zullen dan open staan en de validators inactief zijn.

HELPENDE HANDEN GEZOCHT
Vanuit Antwerpen dient materiaal getransporteerd te worden naar de manifestatie: spandoeken, vlaggen, hesjes, flyers etc.. Stapt u op de trein  in Berchem, Mortsel of Hove, meld je via antwerpen@grootoudersvoorhetklimaat.be
Wil je in Brussel een handje toesteken? meld je bij één van de verantwoordelijken, of zend een mailtje: acties@grootoudersvoorhetklimaat.be

RIDE THE TIDE  - zaterdag 9 oktober

Deze kaart toont in het rood de delen die naar verwachting in 2100 eenmaal (of meermaals) per jaar zullen overstromen bij de huidige voorspelde wereldwijde temperatuurstijging van 3°C. Denk an de voorbije overstromingen en hun ellende.

Een groep moedige fietsers rijdt van Poperinge (woe..6/10) langs de overstroming lijn in 2100 en arriveren op zaterdag 9 oktober in Antwerpen.

Op donderdag worden ze bij de passage in Brugge toegejuicht door 600 kinderen, die symbolisch hun laarsjes aantrekken. Meer info: jeroen.opdebeeck.1952@gmail.com 

De laatste dag van de route, 9 oktober, trekken ze met een gezinsvriendelijk traject langs het laatste gedeelte. 

Afspraak aan het plein voor het station van Sint-Katelijne-Waver (35km tot Antwerpen)  met vertrek om 12u45

of aan het Hoboken-Polder Station.(10km tot Antwerpen) met vertrek om 15u00.  

Ride The Tide sluit de tocht af met een feestevenement op de Groenplaats in Antwerpen om 16u. met live-muziek en infostandjes. Jan Stel, ambassadeur bij Grootouders voor het Klimaat en co-voorzitter Hugo Van Dienderen zullen het woord nemen.

Meer info

WAKE UP FOR CLIMATE - scholenactie - vrijdag 8 oktober

Motiveer de directie en leerkrachten van de school van je kleinkinderen om een duidelijk signaal te geven.

Grootouders voor het Klimaat op internet:

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online