NIEUWSFLASH!

        11 OKTOBER  2021

 

OPGELET: Klimaatavond: "Klimaatverandering, hoe gaan we er mee om?" op dinsdag 12 oktober werd in de vorige nieuwsflash met een FOUTIEF UUR aangekondigd. De avond start om 19 UUR!

Klimaatprogramma te Genk

Tijdens de periode voorafgaand aan de heel belangrijke klimaattop in Glasgow (Cop 26) presenteert Grootouders voor het Klimaat Limburg een sensibiliserings-en actie- programma. Dit initiatief kwam tot stand met de steun stad Genk, de Provincie Limburg en Unric (UN)

"Leven op aarde redden nu het nog kan" behelst een tentoonstelling die te bezoeken is in oktober in de bibliotheek, Stadsplein 3 te Genk (openingsuren). Ook scholen kunnen in klasverband de tentoonstelling begeleid verkennen. Aanmelden kan nog: limburg@grootoudersvoorhetklimaat.be

Drie informatie-avonden belichten vanuit verschillende hoek de klimaatcrisis en de oplossingen: 

  • 12 oktober, 19u, schouwburg stadhuis: "Klimaatverandering, hoe gaan we er mee om?" met Ignace Schops (Nat. Park Hoge Kempen en Klimaatzaak),  Pol Goossen (ambassadeur en acteur) en Ria Grondelaers (Schepen van Welzijn). Inschrijven: 089/65 43 72 of sociaal.welzijn@genk.be (3€ inkom)
  • 20 oktober, 20u, bibliotheek, zaal De Ontdekking:  "Klimaatrechtvaardigheid" met Els Hertogen (11.11.11.), Lodewijk De Witte (Oxfam en ambassadeur), Mustafa Harraq  (woestijnreizen, Marokko), Wim Dries (Burgemeester) en als interviewer Indra De Witte (bel v Limburg).
  • 23 oktober, 20u, stadhuis: "De Noordpool gebied in ongeziene overgang", presentatie door Bert Wouters (ingenieur, klimaat), een initiatief in samenwerking  met Natuurpunt en  Limburgse Milieukoepel; inkom: leden natuurpunt 3€, niet leden 5€. 

Tenslotte sluiten wij deze periode af  op woensdag 10 november om 14u met een klimaatmars: samenkomst aan het jeugdhuis Rondpunt 26 in het Evenementenpark, wandeling door de stad en met een slotmanifestatie in aanwezigheid van Katrien Vanderheyden (moeder Anuna De Wever) samen met een jongere van Youth for Climate, muzikale omlijsting David Cavaliere en gemodereerd door Stijn Meuris die ook namens de Klimaatzaak zal spreken.

 

Grote klimaatbetoging

Wil je graag genieten van foto's van op de klimaatbetoging zondag 10 oktober? Misschien vind je jezelf terug...

Klik op deze link:

back to the climate

Meer informatie over ons:

https://www.facebook.com/Grootouders voor het Klimaat Limburg

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/

https://www.facebook.com/grootoudersvoorhetKlimaatBe/

contact:

limburg@grootoudersvoorhetklimaat.be

Privacyverklaring:

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/privacy/

Modify your subscription    |    View online
Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2650 Mortsel
Copyright or Legal text