NIEUWSFLASH!

                                                                  29 september  2021

 

Klimaatprogramma te Genk

Tijdens de periode voorafgaand aan de heel belangrijke klimaattop in Glasgow (Cop 26) presenteert Grootouders voor het Klimaat Limburg een sensibiliserings-en actie- programma. Dit initiatief kwam tot stand met de steun stad Genk, de Provincie Limburg en Unric (UN)

"Leven op aarde redden nu het nog kan" behelst een tentoonstelling die te bezoeken is in oktober in de bibliotheek, Stadsplein 3 te Genk (openingsuren). Ook scholen kunnen in klasverband de tentoonstelling begeleid verkennen. Aanmelden kan nog: limburg@grootoudersvoorhetklimaat.be

Drie informatie-avonden belichten vanuit verschillende hoek de klimaatcrisis en de oplossingen: 

  • 12 oktober, 20u, schouwburg stadhuis: "Klimaatverandering, hoe gaan we er mee om?" met Ignace Schops (Nat. Park Hoge Kempen en Klimaatzaak),  Paul Goossen (ambassadeur en acteur) en Ria Grondelaers (Schepen van Welzijn). Inschrijven: 089/65 43 72 of sociaal.welzijn@genk.be (3€ inkom)
  • 20 oktober, 20u, bibliotheek, zaal De Ontdekking:  "Klimaatrechtvaardigheid" met Els Hertogen (11.11.11.), Lodewijk De Witte (Oxfam en ambassadeur), Mustafa Harraq  (woestijnreizen, Marokko), Wim Dries (Burgemeester) en als interviewer Indra De Witte (bel v Limburg).
  • 23 oktober, 20u, stadhuis: "De Noordpool gebied in ongeziene overgang", presentatie door Bert Wouters (ingenieur, klimaat), een initiatief in samenwerking  met Natuurpunt en  Limburgse Milieukoepel; inkom: leden natuurpunt 3€, niet leden 5€. 

Tenslotte sluiten wij deze periode af  op woensdag 10 november om 14u met een klimaatmars: samenkomst aan het jeugdhuis Rondpunt 26 in het Evenementenpark, wandeling door de stad en met een slotmanifestatie in aanwezigheid van Katrien Vanderheyden (moeder Anuna De Wever) samen met een jongere van Youth for Climate, muzikale omlijsting David Cavaliere en gemodereerd door Stijn Meuris die ook namens de Klimaatzaak zal spreken.

 

Kom net als onze mascotte naar de manifestatie met je eigen bord, spandoek, toeters en bellen... Onze Hamlet is een bedreigde diersoort, gelukkig wel nog aanwezig in Limburg.

tekening: Linda Van Mieghem

Grote klimaatbetoging

Op 1 november komen zowat alle landen samen in Glasgow voor een cruciale Klimaattop. De Klimaatcoalitie heeft haar huiswerk gemaakt en een reeks noodzakelijke voorstellen verzameld. Maar schrijven alleen is niet genoeg. Actie is nodig, broodnodig. Daarom roepen de meer dan 90 organisaties die deel uitmaken van de coalitie op om op straat te komen. Op 10 oktober 13 u aan station Brussel Noord. De Grootouders voor het Klimaat  verzamelen liefst  in hun witte hesjes aan de Exki, rechts van de centrale uitgang van het station. Ter plaatse kan je nog een hesje aanschaffen.

 

Vanuit Limburg vertrek in Genk een trein naar Brussel Noord (IC 1534 richting Blankenberge) met volgende stops:

Genk: 11:07

Bokrijk: 11:14

Kiewit: 11:19

Hasselt: 11:30

Alken: 11:37

St Truiden: 11:45

Landen: 11:56

Tienen: 12:08

Leuven: 12:21

Brussel-Noord: 12:38

 

  1.  

Meer informatie over ons:

https://www.facebook.com/Grootouders voor het Klimaat Limburg

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/

https://www.facebook.com/grootoudersvoorhetKlimaatBe/

contact:

limburg@grootoudersvoorhetklimaat.be

Privacyverklaring:

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/privacy/

Modify your subscription    |    View online
Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2650 Mortsel
Copyright or Legal text