Klimaatcoalitie wil ambitieuze klimaattop
webinar met Lien Vandamme

Op 1 november komen zowat alle landen samen in Glasgow voor een cruciale Klimaattop. De Klimaatcoalitie heeft haar huiswerk gemaakt en een reeks noodzakelijke voorstellen verzameld. Maar een Memorandum schrijven en een webinar daarover houden is niet genoeg. Actie is nodig, broodnodig. Daarom roepen de meer dan 90 organisaties die deel uitmaken van de coalitie op om op straat te komen. Op 10 oktober 13 u aan station Brussel Noord. De Grootouders verzamelen liefst  in hun witte hesjes aan de Exki, rechts van de centrale uitgang van het station. Ter plaatse kan je nog een hesje aanschaffen.

Sinds de top van Parijs hebben de landen te weinig gedaan om hun beloften waar te maken. Ze zouden de opwarming onder de 2 graden en liefst onder anderhalve graad houden.
We zitten nu al aan 1,2 graden door het verdere gebruik van steenkool, olie en gas.
Met de bekende noodlottige gevolgen. Ook in ons land.

Welke beslissingen moet de top in Glasgow nemen om tot een ambitieus en rechtvaardig klimaatbeleid te komen?
We leggen die vraag voor aan Lien Vandamme. Zij is beleidsmedewerker klimaat en natuurlijke rijkdommen bij 11.11.11 en schrijft als dusdanig mee aan de memoranda van de klimaatcoalitie. Lien werkte voordien voor WWF en Oxfam en gaat binnenkort aan de slag bij het Center for International Environmental Law.

Webinar met Lien Van Damme op maandag 4 oktober: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 3 oktober de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar vormt een tweeluik met die Peter Wittoeck, leider van de Belgische delegatie voor de GvK heeft gegeven. Aanbevolen is om die ter voorbereiding nog eens te bekijken op ons YouTubekanaal.

De webinar van Lien vind je enkele dagen later samen met  alle vorige op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Loop mee warm voor de nationale klimaatbetoging van 10 oktober. Samen met vele andere activisten roept GvK op om aan de betoging zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven. Dat kan op verschillende manieren:

·        hier kan je de campagnevideo bekijken om je verder te informeren en die met zoveel mogelijk anderen te delen..

·        tijdens deweek of action’ van 27 september tot 3 oktober worden burgers en actiegroepen opgeroepen om massaal Back to the Climatestickers en flyers uit te delen in de openbare ruimte. Meer informatie vind je hier.

·        er worden nog dringend vrijwilligers gezocht om te helpen bij de praktische organisatie van de betoging. Wie een handje wil toesteken, kan hier een kijkje nemen; er zijn mogelijkheden te over om de betoging te ondersteunen.

·        hier vind je nog informatie over de manifestatie.

Grootouders voor het Klimaat op internet:

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online