GROOTOUDERS VOOR HET KLIMAAT HEEFT JOU NODIG

Wij doen mee met de Jongerenmeerdaagsen, daarom!

De vzw Mundio houdt in het voorjaar 2022 in Brasschaat en in Mechelen een wereldmarkt voor leerlingen van de eerste graad Middelbaar Onderwijs. Gedurende een halve dag ondervinden de jongeren op een speelse manier het belang van duurzame ontwikkelingsdoelen. In groepjes van drie  snuiven ze op verschillende standjes informatie op. Het YouTube-filmpje laat zien hoe het er aan toe gaat: https://www.youtube.com/watch?v=AWzkwTjV4tI

 

De organisatie heeft aan Grootouders voor het Klimaat gevraagd om op de klimaatstand te staan. De stand is opgevat als een stembureau. De leerlingen kunnen kiezen uit 4 verschillende thema’s (kieslijsten) die te maken hebben met het klimaat. Van de kiezers wordt verwacht dat ze achteraf nadenken over hun keuze en er een handeling voor doen. De standhouder geeft uitleg over de vier kieslijsten en is voorzitter van het kiesbureau.

 

De vzw Mundio geeft aan elke vrijwilliger voor elke halve dag inzet 7,5 € aan een vereniging naar keuze.

 

Concreet: het evenement gaat in Brasschaat door van 7 februari tot en met 23 februari 2022 op schooldagen. In Mechelen gebeurt het van 7 maart tot en met 22 maart 2022.

 

Overtuigd om mee te doen, goesting, twijfels? Contacteer Luc Van Overloop (luc.v.overloop@gmail.com) of Jos Moeskops (klim.jm@outlook.com). Laat van je horen!

 

Grootouders voor het klimaat Denk aan de kleinkinderen

Grootouders voor het klimaat
antwerpen@gvk.be
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online