Nieuwsbrief Grootouders voor het Klimaat  Kempen  6/21

Beste klimaatgrootouder,

Graag nodigen wij u uit  voor de Algemene samenkomst Grootouders voor het Klimaat Kempen op dinsdag  21 september om 10 u in de Warande, Terrraszaal,  Warandestraat 42 Turnhout. Agendapunten kan je emailen naar kempen@grootoudersvoorhetklimaat.be.

Nog meer activiteiten vind je hierna :

Donderdag 26 augustus 12 tot 17u : Groote Grootouders voor het klimaat picknick, Fort 4 Mortsel. Gratis, eigen picknick meebrengen en   graag registeren zodat we zicht krijgen op de opkomst (momenteel al meer dan 100):

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/events/groote-grootouders-picknick/

Maandag 30 augustus om 20u online, boekvoorstelling Amor Mundi van Steven Vromman , een organisatie van Duurzame Heistenaars, gratis registreren via

https://www.duurzameheistenaars.be/boekvoorstelling-steven-vromman-amor-mundi/

Zaterdag 18 augustus om 19u30  Pieter Boussemaere ‘Tien klimaatacties die werken’ in CC Zwaneberg Heist o/d Berg, een organisatie ism Duurzame Heistenaars,  Tickets 5 € bestellen via https://www.zwaneberg.be/e1995/pieter-boussemaere-

Dinsdag 21 september om 10u Algemene samenkomst GvK Kempen, Terraszaal De Warande in Turnhout.  Als je punten op de agenda wil plaatsen, mail die dan uiterlijk 30 augustus naar kempen@grootoudersvoorhetklimaat.be

Voor wie in de namiddag deelneemt aan de infowandeling AA-vallei spreken we af om in Barzoen samen een lunch te nemen.

Dinsdag 21 september om 14u30 infowandeling over de gecontesteerde bouwplannen in de AA-vallei, Kerk Schorvoort te Turnhout i.s.m. Natuurpunt Turnhout.

Zondag 10 oktober: Back tot he Climate betoging van de Klimaatcoalitie. Vermoedelijk in Brussel.   Zodra de beslissing hierover gevallen is, corona nietwaar, brengen we u op de hoogte

Maandag 15 november van 11 tot 12u, online webinar ‘Megastallen en  stikstof in de Kempen' met Heleen De Smet van BBL. Meer nieuws in latere nieuwsbrief.

In de laatste nieuwsbrief GvK 31/21 gisteren kon je al lezen over het  laatste IPCC rapport en wat dat betekent voor de toekomst van onze kleinkindereren. En het ergste is dat deze scenario's zich nu al  voordoen (Wallonië, Eifel, bosbranden  rond de Middellandse Zee, West-Canada, California...)

Wat een kommer en kwel allemaal! Maar de wetenschappers zeggen ook dat we het tij nog kunnen keren als we nu de afgesproken maatregelen van Parijs (en liefst meer) echt in de praktijk brengen.

We hebben ongeveer nog 8 à 10 jaar om onze broeikasgasuitstoot meer dan te halveren en dan tegen 2050 op nul te brengen. Als we daar in slagen dan houden we de temperatuurstijging  in 2100 onder de 1,5 °C.

Meer dan ooit is het dus nodig dat wij als burgers  en middenveld organisaties druk blijven uitoefenen op het beleid en de bedrijfswereld om nu de afbouw van fossiele brandstoffen in te zetten.  Als grootouders (voor het klimaat) kunnen we daar ons steentje aan bijdragen.  

Tot ziens op een van de (GvK)klimaatactiviteiten?

Graag tot de volgende keer !

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online