Met circulaire economie uit klimaatcrisis?
webinar met Tycho Van Hauwaert

Onze wereldwijde voetafdruk is gigantisch. In 2020 consumeren we voor het eerst meer dan 100 miljard ton materialen. In Vlaanderen verbruiken we per hoofd ook meer dan gemiddeld. We importeren massaal goederen en na een te korte levensduur belanden deze gebruikte producten op de afvalberg, ziehier de definitie van de lineaire economie.
Het Vlaams Energie-en Klimaatplan heeft de ambitie om onze materialenvoetafdruk te reduceren met 30 procent tegen 2030. Door minder te importeren, maar ook door in te zetten op materialenefficiëntie, circulair gebruik van grondstoffen en minder te consumeren, kan onze voetafdruk naar beneden. We zetten in op de transitie naar een duurzame samenleving met een volledig circulaire economie.

Op dit moment hergebruiken we in de wereld zo’n 9% van onze consumptie, veel te weinig. De grootste uitdaging voor Vlaanderen is het opstarten van een circulaire maakindustrie, waarbij we verloren productieketens terughalen naar ons land en onze eigen producten produceren. Onze regio moet zich omschakelen naar circulaire bedrijfsmodellen, gericht op waardebehoud, hergebruik van materialen en kwaliteitsvolle producten.

Tycho Van Hauwaert vertelt hoe dat kan. Hij is beleidsmedewerker industrie en circulaire economie bij de Bond Beter Leefmilieu.

Webinar met Tycho Van Hauwaert, op maandag 14 juni; pas op voor de uren: wachtkamer vanaf 13.45, start om 14 u tot 15 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 13 juni de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk. We zenden de webinar ook Live uit via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/GrootoudersvoorhetKlimaatBe/

Deze webinar komt achteraf net als alle vorige op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Lees zijn verhaal, één van de 177 in het "ABC van het Klimaat".
En als je voor minstens 20 € betalend lid wordt van de Grootouders voor het Klimaat, krijg je het ABC boek  er gratis bij. Hier kun je dat regelen.
Velen deden dat al...

Grootouders voor het Klimaat op internet:

Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 58, 2640 Mortsel
Privcacyverklaring

Pas je inschrijving aan/uitschrijven    |    Bekijk online